Afspraak plannen? Bel ons op 0251-769146 / 06-18806094
Ook via WhatsApp 06-18806094

LORENZO VAN RIET KARTING

Ik ben Lorenzo van Riet. Mijn passie voor karten is gekomen door mijn vader, broer Mario en opa Jan van Riet. Mijn vader Pim van Riet kart al sinds zijn 13e jaar. Vanaf zijn 19e jaar is hij bij de autosport gegaan. Hij racet nog steeds volop. Maar nu even over mijzelf.

Toen ik mijn eerste kart kreeg was ik ruim 6 jaar. Een kartje bij PDB karting vandaan. Daar ging ik voor het eerst in de kart trainen op Uitgeest. Dit is drie keer gebeurd, want toen verdween kartbaan Uitgeest en ook die in Amsterdam. Dus er was er geen een meer in de buurt, en door het ontbreken van tijd van mijn ouders ging de kart rechtop in de schuur. Ik ben in de tussentijd gaan voetballen bij Vitesse 22 in Castricum. Daar voetbal ik nog steeds, alleen wordt het steeds wat minder. Het karten bleef mij al die tijd interesseren. Na diverse malen bij Bleekemolen te hebben gekart en wat indoor wedstrijden te hebben gereden, wilde ik graag voor het echte werk gaan……

In augustus 2011 ben ik voor het eerst weer gaan rijden op een buitenbaan. Mijn vader heeft Pierre Redeker benaderd en in een DR-kart ben ik de baan opgegaan. Dit was op de kartbaan Berghem. Dit was zoooo gaaaaaff, en toen is het allemaal begonnen. De trainingen en de wedstrijden, de spanningen en de kick.

Ik ben nu alweer een aantal jaren verder. Inmiddels net 17 geworden. Van het merk Tony kart powered by Torenvliet Motorsports, naar een FK kart, Maddox, Birel en nu uit eindelijk dit jaar op een CRG. De afgelopen jaren en nu nog rij ik bij Brand Racing. Ondersteunend door Danny Brand en mijn monteur Richard Scheffer. Na ruim een jaar in de DD2 klasse te hebben gereden, ben ik 2 de geworden in het Nederlands kampioenschap en daarmee heb ik een ticket heb gewonnen voor de deelname aan de World Finals 2015 in Portimão. Hier ben ik toen 11de van de wereld geworden. Een waanzinnige ervaring die ik zeker niet had willen missen. Dit jaar 2016 ben ik geheel overgestapt naar de KZ klasse. Het echte grote werk, ook op een CRG bij Brand Racing. Naast de NK Chrono en de NK X30 Iame KNAF cup rij ik ook diverse grote wedstrijden zoals DKM, WSK en EK’s door heel Europa. Ook een hele gave en mooie afsluiter van het kartseizoen was  voor mij de World Finals Skuza in Las Vegas. Die heb ik afgelopen jaar 2014 gereden. Echt een uniek en sensationele wedstrijd midden in Las Vegas. Door hier volop aan deel te nemen,  doe hier buiten al mijn trainingen ook heel veel wedstrijdervaring op.

Ik hoop dat ik dit nog heel lang en met heel veel plezier kan doen. Mijn vooruitzicht voor de toekomst is van de kartsport over te stappen naar de formule 3 en uiteindelijk de Porsche Cup. Zoals je ziet is er dus nog wel een lange weg te gaan, maar hier werk ik keihard aan. En mede door mijn sponsoren, waaronder de grootste mijn vader, wordt mijn droom hopelijk werkelijkheid.


Bedankt en tot snel,

Lorenzo van Riet

LORENZOVANRIET.NL

Neem gerust eens een kijkje op de Facebookpagina Lorenzo van Riet  of Lorenzo van Riet Karting.